beta version

Straumann lanseaza in Europa un nou material pentru implanturi

07/10/2009
Noul aliaj pentru implanturi dentare Roxolid, elaborat de Straumann, este disponibil pe piata europeana. Materialul lansat mai intai in America de Nord, a fost prezentat si cu ocazia Intrunirii Anuale a Asociatiei Europene pentru Osteointegrare (EAO) desfasurata la Monaco.

Roxolid este un aliaj de titan si zirconiu. Potrivit ultimelor cercetari clinice, materialul combina rezistenta crescuta la forte de tensiune si uzura cu osteointegrarea excelenta, fiind cu 50% mai puternic decat titanul pur.

A fost elaborat in ideea de a spori fiabilitatea si siguranta, indeosebi in cazul implanturilor cu diametru redus. S-a constatat ca dupa 4 saptamani de la inserare, in jurul implantului testat a crescut semnificativ mai mult tesut osos, decat in jurul implanturilor din titan.

Roxolid a fost supus unuia dintre cele mai vaste programe de cercetare clinica realizate de un producator de implanturi dentare, implicand 60 de centre de studiu din 6 state si peste 300 de pacienti. Chiar si in prezent se afla in derulare doua studii clinice multicentrice ample.

Reprezentantii companiei Straumann au anuntat ca programul clinic a fost extins pentru a include si studii noi, privind necesitatea augmentatiei osoase si performanta aliajului in regiunea frontala si in spatiile inguste.

Roxolid este disponibil sub forma implanturilor cu diametrul de 3,3 mm.

Sursa: Straumann Traducere: Blanka Petcu - AllDental

Ne intereseaza parerea ta

denta 2014