beta version

Informare privind crema adeziva Corega Ultra Fixare

19/02/2010
Ca o masura de precautie GSK a oprit voluntar productia, distributia si promovarea cremei adezive Corega Ultra Fixare (Corega Extra Strong).

Stimate Profesionist in domeniul sanatatii

GlaxoSmithKline (GSK) a trimis o informare catre consumatori prin care ii avertizeaza pe acestia asupra riscului potential pentru sanatate asociat cu folosirea excesiva si pe termen lung a cremei adezive cu continut de zinc pentru proteze dentare a GSK Corega Ultra Fixare (comercializata anterior sub numele de Corega Extra strong).

Descrierea situatiei

Pentru GSK, siguranta consumatorilor este pe primul loc. GSK monitorizeaza in permanenta atat articolele publicate in literatura stiintifica cat si raportarile de efecte adverse primite in legatura cu produsele noastre.
Exista mai multe surse de zinc – un element esential al unei diete sanatoase. Cu toate acestea, in 2009 am primit un numar crescut de raportari de efecte adverse. Alaturi de articolele din literatura de specialitate, acestea sugereaza ca utilizarea in cantitate excesiva si de regula pe parcursul mai multor ani a acestui
produs poate duce la aparitia unor nivele ridicate de zinc in organism, care sunt asociate cu simptome neurologice precum amorteala, senzatia de furnicaturi sau slabiciune a bratelor si picioarelor, dificultate in a merge sau in pastrarea echilibrului si tulburari sanguine cum ar fi anemia. Aceste tipuri de raportari sunt foarte rare, tinand cont de faptul ca aceste produse sunt folosite de cateva milioane de persoane.
Corega Ultra Fixare (comercializata anterior si sub numele de Corega Extra Strong) nu prezinta riscuri pentru sanatate daca este folosita conform instructiunilor din prospectul produsului (redate mai jos).
Majoritatea consumatorilor respecta aceste intructiuni. Cu toate acestea, unii consumatori aplica in mod constant mai multa crema adeziva decat este indicat si folosesc produsul de mai multe ori pe zi.
In mesajul transmis catre consumatori, ii indemnam pe acestia sa actioneze dupa cum urmeaza:

Cum ar trebui sa actioneze consumatorii

1. Acei consumatori care au folosit produsul in mod corect pot continua sa il foloseasca in siguranta. Asigurati-va ca folositi produsul conform instructiunilor din prospect:
Instructiunile complete de folosire sunt atasate
2. In cazul in care ati folosit crema adeziva cu continut de zinc pentru proteze dentare Corega Ultra Fixare (comercializata anterior si sub numele de Corega Extra Strong) timp de mai multi ani si in cantitati mai mari decat cele indicate pe ambalaj si daca va regasiti in vreuna din situatiile urmatoare

 • Ati folosit crema adeziva pentru proteze dentare mai mult de odata pe zi sau
 • Un tub de 40 de grame v-a asigurat utilizarea pentru mai putin de 3 saptamani sau
 • Daca aveti motive de ingrijorare privind starea dumneavoastra de sanatate

trebuie sa

 • Intrerupeti folosirea produsului.
 • Contactati medicul dumneavoastra.
 • Folositi o crema adeziva fara continut de zinc.

Acest produs nu trebuie sa fie retras de pe piata sau sa fie scos de pe rafturi. Nu exista nici un risc legat de siguranta acestui produs atunci cand este folosit conform instructiunilor din prospect. Aceasta este o masura voluntara de precautie de oprire a productiei si distributiei produsului cu continut de zinc.

Reprezentantul dumneavoastra GSK va va contacta pentru a va informa despre momentul cand noua varianta fara continut de zinc a acestui produs o va inlocui pe cea actuala. in tari precum Romania, in care distribuim si varianta de crema adeziva fara continut de zinc pentru proteze dentare puteti sa o comandati in continuare.

Cu stima,
GlaxoSmithKline Consumer Healthcare

Anexa

Instructiuni complete de utilizare pentru o fixare sigura si eficienta:

Corega Ultra Fixare (comercializata anterior si sub numele de Corega Extra Strong) asigura fixarea protezei pe parcursul intregii zile. Aplicati produsul o singura data pe zi pentru o fixare sigura. incepeti cu o cantitate mica de produs, deoarece utilizarea unei cantitati prea mari va face ca surplusul de crema adeziva sa iasa peste marginile protezei. Daca s-a intamplat acest lucru, data viitoare reduceti cantitatea de crema adeziva utilizata. Nu aplicati produsul mai mult de odata pe zi. Un tub de 40 grame de Corega Ultra Fixare (comercializata anterior si sub numele de Corega Extra Strong) ar trebui sa va asigure utilizarea pentru minim 3 saptamani. in caz contrar, inseamna ca folositi prea multa crema adeziva, iar acest lucru poate insemna ca proteza dumneavoastra nu mai este bine adaptata pe gingii. Vizitati periodic medicul dentist.
Examinarile dentare periodice sunt parte a unei bune ingrijiri dentare si sunt necesare pentru a va asigura ca proteza dumneavoastra este in continuare bine adaptata pe gingii.

Cum se aplica crema adeziva pentru proteze dentare

1. Curatati si uscati proteza dentara.
2. Aplicati crema adeziva pentru proteze dentare in doua sau trei benzi de aproximativ 6 mm fiecare, nu prea aproape de marginile protezei dentare.
3. Clatiti gura cu apa inainte de a introduce proteza dentara.
4. Introduceti proteza dentara in gura si strangeti dintii ferm timp de cateva secunde pentru a o fixa.

 • Mentineti capacul si varful tubului uscate, pentru ca acestea sa nu se intepeneasca.

Cum scoateti proteza dentara

 1. Clatiti gura cu apa.
 2. Desprindeti usor proteza de pe arcadele dentare prin miscari de balans.
 3. Indepartati restul de crema adeziva de pe proteza si din cavitatea bucala cu apa calda si o perie foarte moale.
 4. Pentru o curatare eficienta a protezei dentare va recomandam sa folositi tabletele efervescente pentru curatarea protezei.

Informatii importante despre produs:

 • Acest produs contine zinc. Discutati cu medicul dumneavoastra inainte de a folosi acest produs daca folositi zilnic suplimente cu zinc.
 • Nu folositi acest produs daca sunteti alergic la vreunul dintre ingredientele produsului. Daca apar astfel de reactii, opriti utilizarea.
 • Inghitirea unei cantitati mici de produs se poate intampla chiar si atunci cand este folosit conform instructiunilor si nu este daunatoare.
 • Folositi numai conform instructiunilor. Au existat raportari conform carora folosirea unei cantitati excesive din acest produs pe o perioada indelungata poate avea efecte severe asupra sanatatii asociate cu aportul ridicat de zinc.

3 Comments

 1. mirel barbulescu
  Posted 31/08/2010 at 7:43 am | Permalink

  o coroana dentara pentru 2 molari a cazut in timpul concediului. Am cumparat din Grecia “COREGA ULTRA” sub forma de praf. Cum se foloseste ?

 2. maria pop
  Posted 10/03/2011 at 9:08 am | Permalink

  de ce nu mai trimiteti in farmacii produsul corega cu (pasta roz) celelalte nu sunt bune nu lipesc si tine lipita proteza putin timp.nici fixodentul nu este de calitate cel putin pentru mine.spuneti-mi unde gasesc corega extra strong (roz) sau daca nu aveti ceva noutati bune( nu ce exista in farmacii ca pe toate le-am incercat.)

 3. ilies
  Posted 18/03/2012 at 10:41 am | Permalink

  am proteza de sus de vreo 2 saptamani si cand mananc se misca. Oare trebe sa folosesc COREGA sau inca sa mai astept sa se aseze bine sau ce sa fac daca ma puteti ajuta cu informatii va multumesc

Ne intereseaza parerea ta

denta 2014