beta version

Aparatul dentar invizibil

05/08/2009
In ultimele decenii, datorita obiceiurilor vicioase pe care le au unii copii, dar si ca o consecinta a alimentatiei necorespunzatoare, numeroase persoane ajung sa se confrunte cu dinti aliniati inadecvat pe arcadele dentare, fie pozitionati stramb, fie inghesuiti sau distantati.

Tratamentul este mai rapid, eficient si de durata, daca se incepe timpuriu, insa nu este imposibil nici la varsta adultului, dupa 25 sau 30 de ani.

Daca pana acum cativa ani problema se trata prin aplicarea unui aparat ortodontic metalic, format din placute metalice lipite pe dinti si arcuri metalice destul de vizibile, cat sa constituie un disconfort estetic major pentru pacient sau un motiv pentru atitudinea ironica a celor din jur.

Actualmente exista si o solutie mai convenabila din punct de vedere estetic, si anume tehnica Invisalign, care presupune aplicarea aparatului care corecteaza pozitia dintilor pe suprafata interna a dintilor, catre limba sau cerul gurii. Astfel, privit din fata, aparatul din material plastic nu se observa.

Pretul unui asemenea tratament costa insa cateva mii de euro. De asemenea, durata terapiei este mai lunga si eficienta sa mai redusa decat in cazul aparatelor clasice si nu orice tip de problema poate fi rezolvata cu aceasta metoda.

Avand in vedere avantajele de ordin estetic, insa, tehnologia Invisalign ofera o solutie confortabila si eficienta pentru persoanele ce se confrunta cu probleme minore de ortodontie, care nu ar accepta purtarea unui aparat clasic, cu placutele si arcul metalic aplicate in zone vizibile.

Ne intereseaza parerea ta

denta 2014